Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume

de Sylvia in Pastrav, 3 Dec 2010 | 25731 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta simpla si delicioasa care a fost cina mea intr-una din zilele de dezlegare la peste. Vroiam ceva lejer si aromat si imi era dor de aroma unui pastrav proaspat asa ca am pornit la drum pentru a face un pastrav proaspat la cuptor

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 portii avem nevoie de:
  • 3 bucati de pastrav intregi ( cam 200 grame avea unul ) ,
  • sare de  Guérande am folosit eu in varianta proaspat macinata de mine ,
  • piper proaspat macinat,
  • un fir de cimbru uscat maruntit,
  • putin ulei de masline,
  • vin alb,
  • cateva felii de lamaie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume:

Preparare: am spalat, curatat si uscat bine pestele. L-am condimentat si pe exterior si pe interior cu sare, piper si un fir de cimbru uscat, l-am asezat intr-un vas termorezistent  cu feliute de lamaie peste el si am adaugat uleiul si vinul alb.

  Am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat 10 minute la cuptorul preincalzit la 230 grade, dupa care am scazut temperatura la 210 grade si am lasat fara folie inca 10-15 minute. Intre timp m-am ocupat de garnitura pentru care am folosit fasole verde plata, fasole galbena plata ( astea in varianta congelata) si o mana de adrei de mai multe culori taiati fasii inguste. Intr-o tigaie tefal am pus prima data fasolea cu putina apa, sare, piper si ulei de masline si dupa 10 minute am adaugat ardeiul si o lingura de ierburi uscate ( arpagic / ciboulette cu usturoi deshidratat ) si am lasat sa scada apa.

Cand totul a fost gata am facut montajul, de data asta cu o forma patrata  pentru aranjat legumele.

Langa legume am adaugat un pastrav presarat cu putina verdeata aromata uscata ( un amestec de arpagic si usturoi uscat am pus eu ).

  Pentru dresaj am folosit un sos facut din usturoi zdrobit, sare, ulei de masline , o lingura de apa minerala si marar verde.Am stropit cu el putin peste legume si pe spatiul gol din farfurie. Va doresc pfta buna si va invit sa degustati reteta macar o data.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

08.12.2010, 12:47

Roberta multumesc frumos ce bine am bucatarii noi impreuna

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:39

waw..............pastrav............o bunaciune..............si ce mult imi place cum ai aranjat legumele................felicitari pentru tot.............. .......

ela 1

19.12.2010, 14:41

oare cum de nu am spus nimic aici,ca am mancat din pestele asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu sos de iaurt